Patiens Pyramid

Du kan spela flera kortspel och ett av dem är Patiens Pyramid. Detta är också ett roligt kortspel att spela precis som Patiens FreeCell. Skillnaden är att du måste hantera tableau eller leken till en pyramid istället för en rak linje. Läs detaljerna nedan innan du spelar detta kortspel.

Om Patiens Pyramid

Patiens Pyramiden är ett kortspel där spelaren bygger en pyramid av 28 kort. Målet är att ta bort alla kort från pyramiden. Sättet att ta bort korten är genom att ta bort ett par kort som har ett värde av 13. Till exempel kan du ta bort ett 8-hjärter-kort och ett 5-hjärter-kort eftersom summan är 13. Om det inte finns något kort att ta bort på pyramiden kan du öppna ett kort från den stängda kortleken och hitta paret.

Hur man spelar Patiens Pyramid?

Detta kortspel använder en vanlig 52-kortslek. Efter att ha blandat korten kan du skapa en pyramid av korten. Börja med att öppna ett kort som toppen av pyramiden. Öppna sedan två fler kort och placera dem under det första kortet och så vidare, tills du ser en pyramid. Pyramiden använder endast 28 kort. Lägg resten av korten åt sidan eftersom du fortfarande använder dem. För det andra, hitta ett par kort där värdet är 13 från den första raden. För det tredje, ta bort korten och hitta andra kort med samma värde och gör det tills alla kort är borttagna. Om du inte kan hitta korten på pyramiden, öppna resten av korten på den stängda kortleken.

Reglerna för Patiens Pyramid

Du måste förstå regeln innan du spelar Pyramiden Patiens. Regeln handlar om kortens värde. Numret på korten är kortets värde. Så, hur är det med ett specifikt kort som Ess, Kung, Dam och Knekt? Värdet på Ess är 1 medan värdet på Knekt är 11 och Dam är 12. Kung-kortet har ett värde av 13. Dessutom, om du öppnar den stängda kortleken och hittar ett par kort med värdet 13, kan du också ta bort det. Du kan bara ta bort de öppna korten. Om korten är stängda av andra kort betyder det att du inte kan ta bort dem ännu även om du hittar paret.

Vägen till seger i Patiens Pyramid

Du måste ta bort alla kort, antingen från pyramidpatienskortspelet eller från den stängda kortleken. Om du kan göra det vinner du spelet. Om det inte finns något annat par kort du kan ta bort kan du starta om spelet och du förlorar.

Back to Top