Patiens Spindel

Vem känner inte till patiens spindel? Det här spelet har spridit sig brett och har enorma fans över hela världen. Från tonåringar till vuxna, väldigt få väljer att inte spela detta patiensspel. Tålamod är nyckeln till att vinna spelet. Det finns dock andra saker du måste veta för att uppnå höga poäng från spelet. Kolla in detaljerna nedan.

Bli Bekant Med Patiens Spindel

Spindel är en av många versioner av patiensspel. Det främsta målet med spelet är att ordna en följd av kort i fallande ordning från kung till ess med kungen överst på högen. Med andra ord kräver detta spel att du samlar de 13 korten i en färg.

Patiens spindel består av 2 kortlekar. Därför kommer det totala antalet kort du kommer att ha i ett spel att vara 104. Eftersom det finns 4 färger i en standardlek måste du samla 8 färger för att vinna och avsluta detta spel. Namnet "spindel" som är kopplat till spelet är baserat på dessa antal färger.

Hur Man Spelar Patiens Spindel

När du först öppnar detta patiens spindel-spel får du 10 högar kort bestående av 5 kort i varje hög. Fyra kort i varje hög är vända nedåt, medan de översta korten är öppna och vända uppåt. Dessa öppna kort kan flyttas tillsammans med alla öppna kort under det i stigande följd och färg.

Du kan bryta ner följden av de uppvända korten. Till exempel har du en hög kort som består av 3, 4, 5 och 6. Du kan bara flytta korten från 5 till 3 som en enhet till andra högar om det behövs. Du kan emellertid inte flytta 6 utan att ta bort 3, 4 och 5. Om du vill ta bort alla uppvända kort från 6 till 3 kommer det nedvända kortet automatiskt att öppnas och bli tillgängligt att använda.

De rörliga korten kan placeras på den tillgängliga ytan eller på högre rang av kort från bottenenheten oavsett annan färg. Till exempel, om du har en enhet med kort där J är det understa kortet, kan du flytta enheten till vilka damer som helst. På något sätt kan kungen bara flyttas till den tillgängliga ytan. Om det inte finns fler möjligheter att flytta, kan du hantera en annan rad med tio uppvända kort. För att göra detta måste du dock fylla alla tillgängliga utrymmen. För att undvika att spelet blockerar snabbt, försök att samla kort i samma färg om möjligt.

Patiens Spindel Variationer

Patiens spindel har varierande svårighetsgrader från lätt till svårt. Ju högre nivå du spelar, desto fler poäng kan du tjäna i spelet. På en lätt nivå är alla kort i spader. På en medelnivå spelas två färger (spader och hjärter). Under tiden är den svåraste nivån, fyra färger från två kortlekar involverade i spelet.

Du kan glömma bort tiden när du spelar detta spel. Eftersom det finns ett tydligt mål i detta spel kan vem som helst enkelt delta i spänningen. Dock, för att hitta den bästa utmaningen i patiens spindel, måste du gå till dess svåraste nivå.

Back to Top